Kenttäpostia: Avoin vieraskirja

cropped-Fennomaa-LOGO-text-1.png
FENNOMAA - Verkkotasavalta

Saattue Murmanskiin 2.-4-12.2022

Fennomaa pyrkii toimimaan laaja-alaisesti lännen ja idän rajat ylittävän yhteistyön kehittämiseksi, erityisesti suomalaisten ja venäläisten välisen ystävyyden säilymisen ja kansalaisdiplomatian puolesta.


Saattue Murmanskiin Liput ja kartta

Fennomaan tulossa oleva päätapahtuma, Saattue Murmanskiin 2023, pyrkii viemään vahvan ystävyyden, rauhan ja yhteistyön sanoman Suomesta Venäjälle. Tavoitteenamme on verkostoitua ja luoda pohja pitkäjänteiselle yhteistyölle, vastaten ja ottaen huomioon suomalaisten ja venäläisten patrioottien yksityisiä sekä yhteisiä intressejä. Tavoitteemme on rakentaa vahvaa kansalaisdiplomatialla siltaa siellä missä Suomen Nato-agendaan sitoutunut globalistihallinto on katkaissut suhteensa.


Kiinnostuneita saattueeseen kootaan sähköpostien välityksellä osoitteessa: [email protected].

Pyydämme toimittamaan sähköpostitse seuraavat tiedot (Huom: Fennomaahan rekisteröityneelle riittää meili Fennomaan osoitteesta; "Kiinnostaa")

- Ilmoittautujan nimi / nimet
- Syntymäajat
- Ilmoittautumisen tehneen puhelinnumero (Telegram-tiliin kytketty numero ensisijaisesti)
- Kotipaikka / kotipaikat

Ilmoittautumiseen jokaisen osallistujan on täytettävä henkilökohtainen sähköinen tietolomake, joka toimitetaan kiinnostuneille. Osallistuminen vahvistetaan lopullisesti, kun vaaditut dokumentit on toimitettu järjestäjälle, jonka jälkeen saattueen osallistujat kootaan ja koordinoidaan autokunniksi. Kun osallistuminen on selvää, osallistujat pääsevät verkostoitumaan keskenään tapahtuman salatuissa Telegram-ryhmissä

Ystävyyden autosaattueeseen osallistuakseen ei tarvitse olla omaa autoa. Saattueeseen voi osallistua pyytämällä vapaata autopaikkaa ja tapahtuman järjestelytiimi kokoaa autokuntia saattueeksi luottamuksellisesti ympäri Suomea. Autokunnat jakavat polttoainekustannukset keskenään. Monet harkitsevat yhteiskuljetusten järjestämistä ystävyystapahtumaan, liittyäkseen 2.12. Sallan raja-asemalle kokoontuvaan autosaattueeseen tai saapuakseen suoraan Saattue Murmanskiin -päätapahtumaan 3.12.2022.

Tärkeintä on lähettää tieto kiinnostuksesta sähköpostitse ja varmistaa, että voimassa on vähintään vuoden passi ja siihen vähintään 1-kerta turistiviisumi joulukuun ensimmäiselle viikolle. Viisumeita Venäjälle saa vaivatta lähes kaikkien kaupunkien matkatoimistoista ja Venäjän suurlähetystön palvelupisteistä.

Saattue Murmanskiin 2022 -tapahtumaan ilmoittautuneita on järjestelytiimin mukaan ensimmäisen viikon jälkeen kymmenittäin. Tietoa Fennomaan järjestämästä ystävyystapahtumasta julkaistiin ensimmäisen kerran viikko sitten lauantaina ja lisätietoa viime viikon tiistaina. Nyt ystävyystapahtuman ohjelma on vahvistettu ja samalla tiedossa on tapahtumaan osallistumisen kustannukset. Moni onkin jo odotellut näitä tietoja tehdäkseen päätöksen saattueeseen osallistumisesta.


SAATTUEESEEN MOSKOVASTA, PIETARISTA, KANTALAHDESTA TAI PRÄÄSÄSTÄ

Matkanjohtajana koko tapahtuman ajan toimii Fennomaan toiminnanjohtaja ja päätoimittaja Janus Putkonen, joka itse matkustaa Murmanskiin3 000 kilometrin päästä Donbassista saakka, josta hän lähtee liikkeelle 29.11. Putkosen mukaan kohti Murmanskia voi liittyä jo paljon ennen Sallan raja-asemalla tapahtuvaa kokoontumista. Autopaikat johtoautossa ovat täynnä, joten yhdessä pohjoista kohti ajelemiseen on oltava oma ajoneuvo tai matkustajapaikka toisessa ajoneuvossa.

Etappi 1: Moskova, Lähtö 30.11. kello 09:00 (kellonajat Moskovan aikaa!)

Etappi 2: Pietari, Lähtö 1.12. kello 09:00

Etappi 3: Prääsä, 1.12. kello 15:00 (Viipurista ja Sortavalasta saapuvat)

Etappi 4: Kantalahti, 2.12. kello 09:30 (Käynti Sallan raja-asemalla)

Etappi 5: Sallan raja-asema 2.12. kello 12-14 (Saattueen kokoaminen)

Etappi 6: Kantalahti, 2.12. kello 16:00 ´(Liittyminen saattueeseen)

HUOM: Putkonen sopii etapeilla 1-4 Venäjällä kohdattavien osallistujien kanssa suoraan tapaamispisteet ja ajankohdat. Myös autopaikkojen jakamisesta ja kuljettajien vuorottelusta voidaan tehdä erillisiä suunnitelmia. Lähetä sähköpostia: [email protected].


Saattue Murmanskiin tapahtumaan voi saapua joustavasti ja edullisesti. Osallistuminen ei vaadi kellontarkkaa saapumista mihinkään ja jokainen autokunta voi suunnitella menemiset ja tulemiset haluamallaan tavalla sekä liittyä tapahtumaan oman aikataulunsa mukaan. Saattue Murmanskiin -päätapahtuma järjestetään lauantaina kello 12 alkaen Murmanskin keskustassa, jonne voi saapua suoraan Suomesta ja toisaalta kotimatkalle voi lähteä vaikka heti päivän päätteeksi. Saattue Murmanskiin -tapahtuman päätöstilaisuus vietetään kuitenkin sunnuntaina päivällä 4.12.2022.


Paluun jokainen autokunta suorittaa itsenäisesti. Murmanskiin voi jäädä vapaasti pitemmäksikin aikaa ja Venäjä tarjoaa edullisen ostospaikan vaikka jouluostosten tekemiseen. Avustamme autokuntia mm. hotellien ja matkaohjelmien järjestämisessä Murmanskissa. Kaikkia osallistuja palvellaan järjestelytiimin toimesta henkilökohtaisesti.

TAPAHTUMAOHJELMA JA HINNAT


Saattue Murmanskiin on koko perheen tapahtuma eikä ystävyysmatkalle osallistujien tarvitse olla rekisteröityneitä fennomaalaisia. Tapahtumaan on ilmoitauduttava ennakkoon ja osallistujien on rekisteröidyttävä paikanpäällä. Tilaisuudessa huolehdistaan, että tapahtumaan voi osallistua myös anonyymisti ja kaikkien yksityisyyttä kunnioitetaan.


Osallistumismaksu - a'45 euroa


Tapahtumaan osallistumisesta peritään rekisteröitymisen yhteydessä osallistumismaksu, joka on 3 000 ruplaa osallistujalta (noin 45 euroa), joka sisältää saattueohjelman, pienen matkamuiston, tapahtuman tilaisuudet tarjoiluineen ja yleiset järjestelyt. Osallistumismaksua ei kuitenkaan peritä alle 12-vuotiailta lapsilta eikä sotaveteraaneilta. Osallistumismaksu maksetaan ruplissa paikanpäällä.


Majoitus - a'55 euroa / yöltä


Suositeltu Saattue Murmanskiin -tapahtuman kokoontumis, järjestely- ja majoituspaikka on neljän tähden hotelli Azimut, joka sijaitsee Murmanskin keskustan aukiolla. Hotellihuoneet maksavat Azimutissa 7 000 ruplaa (110 euroa / yö) kahdelta hengen korkealaatuisissa huoneissa, sisältäen tukevan aamiais-buffetin. Ilman aamiaisia hinta on kahdelta hengeltä 5 500 ruplaa yhdeltä yöltä. Yhden hengen huoneet ovat 6 000 ruplaa (95 euroa / yö) ja ilman aamiaista 5 500 ruplaa.


Osallistumisensa vahvistaneita avustetaan majoitusten varaamisessa ja lähetämme lisätietoja varausmahdollisuuksista. Osallistujat voivat toki vapaasti valita hotellinsa ja Murmanskissa on runsaasti edullisempiakin hotelleja.


Matkakustannus vain: a'160 euroa!


Eli majoitus kahdeksi yöksi huippuhotellissa ja osallistumismaksu on yhteensä vain 160 euroa / henkilöltä! Jos valitsee edullisemman majoituksen, saapuu vain yhdeksi yöksi tai päättää vierailla Murmanskissa vain lauantaina päätapahtumassa, osallistumisen hintalappu luonnollisesti putoaa entisestään. Päälle tulee ainoastaan polttoainekustannukset ja henkilökohtaiset ruokailut. Tapahtumaohjelman illalliset järjestetään tapahtuman osallistujille varatuissa ravintoloissa Murmanskin keskustassa, jossa jokainen voi nauttia haluamansa tilaukset oman mielihalun ja budjetin mukaan.


OHJELMA - Perjantai, 2.12.2022


Suosittelemme autokuntia saapumaan Sallan raja-asemalle kello 09-12 välisenä aikana. Tapahtuman saattueautot kootaan Venäjän puolella rajaa kello 12-14 välisenä aikana, josta liikkeelle lähdetään kello 14:00 ja matka alkaa kohti ensimmäistä etappia Kantalahdessa, jossa saattueeseen voi liittyä. Sieltä saattue jatkaa kello 16:00 muutamin huoltopysähdyksin Murmanskin keskustaan. Keskustassa tervehdimme Murmanskin edustajia. Johtoautossa oleva tiimi majoittuu Murmanskin keskustassa sijaitsevaan Azimut-hotelliin, jossa rekisteröitymisen jälkeen kokoonnutaan illalliselle kello 21:00. Illallinen on osallistujille varatussa keskustan ravintolassa.


OHJELMA - Lauantai, 3.12.2022


Aamupala-aika on kello 08-10 välisenä aikana. Kello 10 lähtien jatketaan tapahtumaan rekisteröintejä ja aikaa vapaalle tutustumiselle järjestetään kello 12 saakka, jonka jälkeen kokoonnutaan varsinaisten päätapahtumien ohjelmaan. Saattue Murmanskiin autosaattue starttaa kierrokselle kello 13 ja pysähtyy useissa kohteissa - kuljettaen rauhan ja ystävyyden sanomaa. Autosaattueen paluu keskustaan on kello 15 mennessä.


Kello 15 alkaa päätoimittaja <strong>Janus Putkosen</strong> kirjoittaman esikoisteoksen, <em>Patriootin Päiväkirjan</em>, julkaisutilaisuus Murmanskin kirjastosalissa. Paikalla kuullaan luento ja kirjan esittely sekä vastataan kysymyksiin. Yli 300 sivuisen elämänkerrallisen kirjan voi tilata ennakkoon pian avattavassa nettikaupassa ja tapahtumassa hankinnan tekeville luovutetaan kappaleet erikoispainoksesta.


Iltapäivässä on aikaa vapaaseen kaupunkiin tutustumiseen ja ostoksien tekemiseen. Kello 20 tapahtuman osallistujat kutsutaan illalliselle, jossa tavoitteena on nostaa ystävyyden maljat ja kuulla maljapuheet.


OHJELMA - Sunnuntai, 4.12.2022


Aamupalan jälkeen ja kello 12 saakka ohjelma on vapaata. Fennomaa mahdollistaa keskusteluryhmien muodostamisen ja aikaa voi käyttää tehokkaasti verkostoituen tai rauhassa lepäillen, ostoksia tehden, kukin oman mielenkiintonsa mukaan. Kello 12 saattueen autokunnat lähtevät liikkeelle kohti kaupungin satamaa ja kuuluisaa Lenin-jäänmurtajaa, jossa järjestetään tutustumiskierros sekä pidetään Saattue Murmanskiin -tapahtuman päätöstilaisuus.


Ystävyystapahtuma päättyy noin kello 15 aikaan Lenin-murtajalla, jonka jälkeen autokunnilla on vapaamuotoinen paluuohjelma takaisin kotiin haluamillaan reiteillä ja aikatauluilla.


NETTIKAUPPA JA KIRJATILAUKSET


Fennomaa avaa pian nettikaupan, josta tapahtumaan osallistujat voivat tehdä ennakko-ostoksina mm. tapahtumatuotteita, lippuja, Fennomaa-tuotteita, erikoistuotteita, autotarroituksia ja myös päätoimittaja Janus Putkosen tapahtumassa julkaiseman esikoisteoksen, Patriootin päiväkirjan. Ennakkoon tilatut tuotteet toimitetaan tilauksen tehneille osallistujille käteismaksua vastaan Saattue Murmanskiin -tapahtumassa. Lähetämme tilausohjeet tapahtumasta kiinnostuneille ja huolehdimme, että kaikki osallistujat saavat mahdollisuuden varata ja hankkia tuotteita.


Nettikauppojen tilaukset ovat kaikille avoimia ja Fennomaan nettikauppa alkaa palvelemaan asiakkaita Saattue Murmanskiin -tapahtuman jälkeen. Kirjoja ja muita nettikaupan tuotteita ennakkoon tilanneille tuotteet toimitetaan tapahtuman jälkeen postitoimituksilla Suomesta. Nettikaupasta ja päätoimittaja Janus Putkosen kirjasta tiedotetaan pian lisää.


Tervetuloa Murmanskiin!

Ystävyysmatkat

Ystävyysmatkojen järjestäminen lännestä Venäjälle ja venäläiseen maailmaan on Fennomatkojen perustehtävä. Matkoissa painotetaan kulttuuriohjelmiin, mielenkiintoisiin matkakohteisiin ja korkealaatuisiin matkajärjestelyihin.

Fennomatkat logo
Pankkiretket

Pankkiretkillä Pietariin suomalaiset voivat kätevästi ja helposti hajauttaa säästöjään avaamalla ruplatilin Sberbankkiin, jotka ovat kytketty kansainväliseen MIR-maksujärjestelmään. Avustamme ruplatilien avaamisessa ja käytössä.

FENNOMATKAT Telegramissa: https://t.me/fennomatkat

Ystävyysmatkat suomalaisille

Pankkiretket Venäjälle

Totuus selviää - Venäjällä!